Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Ar ruošiamės išradingai pasveikinti savo valstybę?

vasario-16-isradingaiLietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Vasario 16-ąją švęsk išradingai” sujungė lietuvius visoje šalyje ir užsienyje, paskatindama originaliai ir prasmingai paminėti Valstybės atkūrimo dieną.

„Nepriklausoma Lietuvos valstybė – istorinis laimėjimas. Prieš 97-erius metus, Vasario 16-ąją, valstybės kūrėjai įtvirtino mūsų teisę būti laisviems. Būkime verti iškovotos Nepriklausomybės, mylėkime ir saugokime savo Tėvynę. Tegul laisvė skamba, suvienydama lietuvius visame pasaulyje. Išradingai ir su pasididžiavimu paminėkime Valstybės atkūrimo dieną”, – sako Prezidentė.

Lietuvos žmonės, bendruomenės ir miesteliai, užsienyje gyvenantys lietuviai aktyviai ruošiasi valstybės gimtadieniui ir minės jį su trispalve, dainomis, rengdami šventinius koncertus, bėgimus ir eisenas. Šalies mokyklose ir darželiuose vyks protmūšiai ir istorijos pamokos. Vaikai rašys laiškus Lietuvai. Taip pat organizuojamos įvairios pilietinės iniciatyvos per socialinius tinklus.

Prisijungdami prie akcijos „Vasario 16-ąją švęsk išradingai”, Vilniaus Gabijos gimnazijos mokiniai skelbia akciją „Pamatyk trispalvę savo kasdienybėje” ir kviečia visus piliečius socialinio tinklo „Facebook” paskyroje pasidalyti fotografijomis.

Vilniaus r. Sudervės Mariano Zdziechovskio pagrindinė mokykla, kurioje dėstoma lenkų kalba, Vasario 16-osios šventei sukūrė Gedimino pilį su vaikų nuotraukomis ir filmuką, pristatantį mokinių palinkėjimus Lietuvai.

Panevėžio ,,Nevėžio” pagrindinės mokyklos bendruomenė sukūrė tūkstantį trispalve papuoštų širdelių, kurias išdalys Panevėžio Laisvės aikštės praeiviams.

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka pakvies šiauliečius origamio technika gaminti suvenyrus ir pasveikinti Lietuvą su gimtadieniu.

Vasario 16-ąją bus siekiama pagerinti Lietuvos rekordą. Akcijos „Greičiausiai automobiliu apvažiavę aplink Lietuvą” organizatoriai netradiciškai pasveikins visus lietuvius valstybės gimtadienio proga, keliaudami aplink Lietuvą lietuviška simbolika paženklintu automobiliu.

Lazdijų rajono savivaldybės gyventojai Valstybės atkūrimo dienos proga sukūrė muzikinę misteriją „Laisvės gynėjo dalia: devyni atsidūsėjimai”. Vėliau vyks jau tradicija tapusios tarptautinės ristūnų žirgų lenktynės.

Vasario 16-osios šventė neįsivaizduojama be dainų apie Lietuvą, todėl Dundalko lietuvių bendruomenė Airijoje surengs dainuojamosios poezijos vakarą.

Jaunimo iniciatyva „Amžinoji ugnis” pakvies žmones iš Lietuvos ir užsienio susiburti į virtualų chorą ir kartu atlikti lietuvišką sutartinę „Dijūta kalnali”.

Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija jau devynioliktą kartą surengs dainų festivalį, kuriame dalyvaus kolektyvai iš šio krašto gimnazijų ir svečiai iš Latvijos.

Informaciją apie savo sumanymą išradingai švęsti Valstybės atkūrimo dieną atsiųskite adresu vasario16@lrp.lt. Visi šventiniai renginiai skelbiami ir nuolat atnaujinami Prezidentūros svetainėje www.lrp.lt. Po Vasario 16-osios laukiamos ir nuotraukos.

Išradingiausių idėjų autoriams Prezidentė įteiks Lietuvos trispalvę.