Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Druskininkuose šurmuliavo Užgavėnės

uzgavenes-druskininkuoseDruskininkų pramogų aikštėje praūžė Užgavėnių šurmulys ir Užsigavėjimo kermošius – išvaryti žiemos susirinko gausus būrys druskininkiečių ir kurorto svečių. Šventės dalyvių laukė Užgavėnių kaukių fabrikėlis, smagi muzika, karšta arbata, įspūdingai pasipuošę šokėjai, o specialiuose persirengėlių kiemeliuose visi norintieji galėjo pasivaišinti gardžiais blynais ir kitomis Užgavėnių vaišėmis. Šventėje apsilankę Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, mero pavaduotojas Linas Urmanavičius ir savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė pabendravo su Užgavėnių šventės dalyviais.

Druskininkuose Užgavėnės neapsieina be komandinių estafečių – „Didžiosios lenktynės“ organizuotos jau ketvirtus metus iš eilės, jose ir šiemet netrūko originalių rungčių ir puikių prizų. Savo jėgas estafetėse išbandė dešimt komandų, greičiausiais tapo UAB „Sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ komanda.

Šventės siautulyje visi susirinkusieji su nekantrumu laukė Kanapinio ir Lašininio dvikovos, kuri po labai trumpos kovos baigėsi Kanapinio pergale, prognozuojančia, kad į Druskininkų kurortą turėtų ateiti ankstyvas ir šiltas pavasaris. Sudeginus Morę susirinkusieji neskubėjo skirstytis – muzika netilo dar ilgai. Užgavėnių šurmulį dar labiau pagyvino kapelijų Sutaras, Ratilai ir Linago atliekama muzika.