Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Lietuvos banke pristatomas naujasis 20 eurų banknotas

20 euruGegužės 5 d., antradienį, Lietuvos bankas pristato naująjį 20 eurų banknotą ir jo inovatyvias apsaugos priemones. Šiuo renginiu siekiama padėti banknotų įrangos tiekėjams, bankams, prekybos ir paslaugų įmonėms bei kitoms susijusioms šalims pasirengti naujųjų 20 eurų banknotų išleidimui į apyvartą 2015 m. lapkričio 25 d.

Vienas iš dažniausiai euro zonoje naudojamų banknotų yra 20 eurų banknotas. Tai antras pagal populiarumą banknotas (populiariausias – 50 eurų banknotas) ir mūsų šalyje, vertinant pagal Lietuvos banko grynąją nacionalinę emisiją. Šio nominalo banknotus išduoda bankomatai, juos priima smulkių prekių ir bilietų automatai, jų autentiškumą specialiais aparatais tikrina prekybininkai ir paslaugų teikėjai.

Seminare „Naujasis 20 eurų banknotas – ką reiktų žinoti?”, skirtame banknotų įrangos tiekėjams, bankams, prekybos ir paslaugų įmonėms bei kitoms susijusioms šalims, bus pristatytas naujasis 20 eurų banknotas ir supažindinta su jo apsaugos priemonėmis bei galimybėmis skolintis banknotus iš Lietuvos banko testavimui. Seminaro dalyviai pirmieji Lietuvoje galės pačiupinėti naujuosius banknotus. Be to, jie susipažins su Europos Centrinio Banko Partnerystės programos siūlomomis galimybėmis ir informacine medžiaga.

Lietuvos banko Viešųjų ryšių skyriaus informacija