Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Geriamojo vandens apskaitos prietaisų neturintys gyventojai už jį turėtų mokėti mažiau

vandens skitikliaiNuo šiandien, vasario 1 d., keičiasi suvartoto geriamojo vandens ir nuotekų kiekio apskaičiavimo tvarka, įsigaliojus Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo ir kitų teisės aktų nuostatoms.

Ligi šiol gyventojai, neturintys geriamojo vandens apskaitos prietaisų, už tą vandenį mokėdavo pagal savivaldybių patvirtintas šalto vandens suvartojimo normas. Dabar vartotojams, kuriems dėl techninių ar kitų priežasčių nėra galimybės įrengti tokių prietaisų, suvartoto geriamojo vandens ir išleistų nuotekų kiekis bus skaičiuojamas taikant apskaičiuotą vidutinį savivaldybėje suvartojamo geriamojo vandens kiekį vienam gyventojui.

Šį vidutinį kiekį turi apskaičiuoti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas teikiančios valstybės ar savivaldybės kontroliuojamos įmonės kiekvienais metais iki vasario 1 d. ir paskelbti savo interneto svetainėje. Jį turi skelbti ir savivaldybės savo interneto svetainėse.

Pagal naująją tvarką apskaičiuotas vidutinis savivaldybėje suvartojamo geriamojo vandens kiekis vienam gyventojui turėtų būti mažesnis nei anksčiau galiojusios savivaldybių patvirtintos šalto vandens suvartojimo normos.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija