Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Naujas būdas pritraukti didesnę auditoriją – tiesioginės transliacijos

Šiomis dienomis žinomumas yra labai svarbus. Jei apie tave kalba kiti – vadinasi tu moki pritraukti dėmesį ir gebi reklamuoti savo produktą bei paslaugas. Tačiau, ką daryti tuomet, kai reklamai nebeužtenka paprastų priemonių? Vienas iš efektyviausių priemonių šiuo metu – tiesioginės transliacijos internetu.

Tiesioginių transliacijų nauda ir privalumai

Ne vieną kartą girdėta frazė ,,jei tavęs nėra internete – tavęs nėra visai“ atskleidžia šiandieninę verslo situaciją. Internetas jau seniai yra ne tik informacijos šaltinis, bet vienas efektyviausių komunikacijos ir reklamos kanalų. Pradedant ar plėtojant, seniai įkurtą, verslą būtina skatinti jo žinomumą internetinėje erdvėje. Priešingu atveju prarandama milijoninė auditorija, kuri savo gyvenimo nebeįsivaizduoja be interneto. Kasdien jo pagalba atliekami sandoriai, keičiamasi informacija, įgyvendinami įvairūs projektai. Internetas ir puikiai struktūruota marketingo strategija leidžia greičiausiai ir tinkamiausiai perduoti informaciją, užmegzti kontaktus, patraukti dėmesį ir parduoti prekę ar paslaugą.

Internetinis įmonės tinklalapis, socialinių tinklų paskyros ar reklaminių skydelių talpinimas kituose portaluose nieko nebestebina. Tokius savireklamos būdus naudoja daugelis įmonių ir verslininkų. Tačiau tiesiogines transliacijas žinomumo didinimui naudoja tikrai ne kiekvienas. Tiesioginės transliacijos internete, kaip savireklamos priemonė, atsirado ne taip ir seniai. Socialinių tinklų karaliui Facebook įdiegus naują funkciją ,,Live“ atsirado galimybė tiesiogiai transliuoti įvairiausius renginius, seminarus ar konferencijas.

Tiesioginės transliacijos internete gali pasitarnauti keletu aspektų. Pirmiausia tiesioginės transliacijos yra puikus būdas pritraukti didesnes auditorijas ir praplėsti klientų ratą. Socialinių tinklų vartotojai dažniau renkasi tiesiogines transliacijas nei jau vykusių įvykių filmuotą medžiagą. Kitas svarbus aspektas, kuriuo pasižymi tiesioginės transliacijos – komunikacijos/diskusijų forumo skatinimas. Transliuojant renginius, seminarus ar prekių-paslaugų pristatymus tiesiogiai iš stebinčiųjų auditorijos galite sulaukti klausimų ir komentarų. Pasitaiko, kad transliacijų metu tarp stebinčiųjų užsiveria diskusijos, o tai rodo, kad jūsų transliuojama žinutė ne tik patraukė dėmesį, bet paskatino įsijungti į potencialiam klientui aktualų pokalbį. Galiausiai, tiesioginės transliacijos yra puiki informacijos sklaidos priemonė. Vos vieno mygtuko paspaudimu žmogus gali stebėti renginį ar konferenciją ir sužinoti tai, kas jam aktualu.