Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Lenkijos turistams – Lietuvos kultūros ir kulinarinis paveldas

Nuotrauka Tomo Kiškūno

Spalį trijuose Lenkijos miestuose bus pristatomos Lietuvos turizmo galimybės – taip siekiama didelį potencialą turinčią kaimyninės šalies turizmo rinką supažindinti su Lietuvos kultūros ir gamtos paveldu, turizmo maršrutais, poilsio ir sveikatinimo galimybėmis įvairiuose Lietuvos regionuose.

Bydgošče, Šcecine bei Gdanske Valstybinis turizmo departamentas (VTD) surengs turizmo paslaugų pristatymo renginius. Juose įvairių miestų turizmo informacijos centrai, gidų organizacijos, apgyvendinimo paslaugų teikėjai ir pramogų organizatoriai pristatys Lietuvos turistinius objektus, kultūros ir gamtos paveldą, patrauklius mūsų šalies turizmo maršrutus, turizmo naujoves bei kulinarinį paveldą, kuris ypač domina pasaulyje sparčiai populiarėjant gastronominiam turizmui.

Iš Lenkijos į Lietuvą atvykstantys turistai vidutiniškai Lietuvoje apsistoja dviems nakvynėms. Siekiant pailginti lenkų turistų viešnagę Lietuvoje, renginių metu bus pristatomi ne vien gerai pažįstami didžiųjų miestų turistiniai taškai, bet ir poilsio, sveikatinimo ir apgyvendinimo galimybės įvairiuose Lietuvos regionuose. Renginių metu vyks Kontaktų mugės, kuriose abiejų šalių turizmo specialistai turės galimybę ieškoti naujų verslo partnerių ir keistis bendradarbiavimo idėjomis.

Lietuvos turizmo galimybių pristatymo renginiai vyks:

spalio 24 d. 11 .00 val. Bydgošče, viešbučio „HOLIDAY INN BYDGOSZCZ“ konferencijų centro patalpose (Grodzka 36, 85-109)

spalio 25 d., 11.00 val. Ščecine, viešbučio „NOVOTEL SZCZECIN CENTRUM“ konferencijų centro patalpose (Al. 3 Maja 31, 70-215)

spalio 26 d., 11.00 val. Gdanske, viešbučio „HOTEL MERCURE GDAŃSK STARE MIASTO” konferencijų centro patalpose (Jana Heweliusza 22, 80-890)

Per pirmą šių metų pusmetį Lietuvoje apsilankė beveik 74 tūkst. turistų iš Lenkijos. Ši šalis yra trečia pagal apsilankančių turistų skaičių ir užima šiek tiek daugiau nei dešimtadalį visos atvykstančių turistų rinkos. Turistų skaičius iš Lenkijos pirmą šių metų pusmetį lyginant su pernai padidėjo 5 proc., dešimtadaliu išaugo ir apsilankymo trukmė.

Daugiau informacijos apie renginius: registracija@konsultacijosverslui.lt

Šis renginys yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas svarbioms atvykstamojo turizmo rinkoms“ dalis (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0002)Renginį inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, jis įgyvendinamas ir finansuojamas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.